Friday, May 15, 2015

Ruas -ruas buku

Kita dari segi penulisan,tatacara menulis kadangkala kita cuba beri kefahaman kepada pembaca. Lihat dan ukur kemampuan kita membaca dan menulis. Gedung ilmu adalah dari membaca seperti Orang Islam sendiri tahu melalui Firman Allah kepada rasulnya Muhammad S.A.W seperti yang bertulis dalam All Quran di Surah Al Alaq..
Menulis pula juga ada ditulis dalam Al Quran,ilmu yang sudah beribu tahun tertulis turun temurun.Ilmu di dalam Al Quran amat baik,Penulisan kita hanya pada kadar mengetahuu ilmu yang terdapat dalam Al Quran..jika Kita benar-benar mempelajari isi kandung yang terdapat di Al Quran dan memahami kehendak Allah.
Kita diajar melalui penulisan agar Kita memahami.semua sejagat manusia tahu tentang kejadian semulajadi ke arah manual atau neutral..Masaalah jika,salah kefahaman Kita maka terpesong akidah ten tang Allah dimana kuasa mutlak berada kepada yang berhak atau tuan empunya..


No comments:

Post a Comment

Paparan yang sangat popular

Pendaftaran Percuma

Saya sebagai agen yang dibenarkan untuk mengaktifkan MyKad,Kedai dan Agen untuk menyertai Program Mykad Smartshopper.Program ini diperkenalkan oleh Affiliate Junction bertujuan membuka ruang dan peluang kepada mereka yang berminat dalam pengurangan kos perbelanjaan,pengiklanan,menambahkan lagi pelanggan dan pendapatan sampingan atau sepenuh masa.Pendaftaran adalah percuma
Hantarkan
1-NO MYKAD(IC)
2-ALAMAT
3-NO TELEFON
4-NAMA
5-E MEL
6-PILIHAN(mykad,kedai atau agen)
p/s kepada yang berminat memilih daftar kedai atau Agency
a)-Pastikan kedai memiliki sijil SSM dan internet.
b)-tetapkan tarikh dan tempat temujanji(tujuan memberi maklumat lanjut berhubung perkara program yang dimaksudkan)


Followers